sila tekan,

TENGOK-TENGOK

Thursday, March 31, 2011

terkenang kisah dulu

ttbe mood arini nk cter pasal kawan2 aku kt sbpi rawang..
waaa!!!
rindu korg sume dowh...so lau pic korg ade kt dlm post ni aku harap korg xyah la nk bangga2 ek..hahah

                                    
                                                                  ni kawan baik aku
                                      kiri : luqman@don tgh : zulqarnain@ram kanan : aku@botak

wei rindu dowh kt korg..bile la kite ley jumpe ag ek..
pas ni da masok U jgn lupa kt aku..sume kenangan kite same2 wat jahat kt skolah jgn dilupakan..hahaha
kenangan wat baik pon jgn lupe..hahah..korg baik dowh..aku je paling jahat... haha
good luck kt korg sume t..t da berjaye jgn lupe member plak..hahaha



Haris Razak

ni pulak haris@kapla.....kawan baik aku gak..budak ni eager sikit...cam tevez..hahahah


Khairun Nizam

yg ni pulak nizam@ijok...ni yg paling rapat ngan aku dulu..
tp yg xbestnye ko stay kt sbpi rawang cume 4taon je..asal la f5 ko pindah..
rindu plak kt ko..rindu nk mkn maggi 5bunkus sekali ngap..hahahha
sume idea ko la..tgh mlm nk mkn maggi...sok pg sakit perot..hahaha



kiri : syera@bini amir tgh : izzaty@cok kanan : izni@badak
yg ni pon kawan2 aku..syera uh da ade org punye..awek mmber aku..name meber aku amir..
yg tgh uh cok..kwn aku yg ni gila2 sikit..prngai dr form1 xberubah..hahhah..best lepak2 ngan ko cok
yg kanan uh plak badak..yg ni dr form1,2,4,5 same klas ngan aku..yg ni suke menasihati aku..
kire pakar motivasi aku la..dye ni tahu aku paling nakal..so dye yg slalu nisihatkn aku..thanx badak




kiri : izyan@yan brutal kanan : arifah@ifah
yan ngan ifah ni mmber satu kelas aku tyme form 4 n 5...
bnyk kenangan kite kt kelas dulu..
yg yan ni pasrah je bile kene kutuk ngan aku..sory yan..aku asik kutok ko je..hahha
ifah ni plak garang gile..takot aku..klau dye ngan singa,aku ase aku ag takot ngan dye..
krje dye nk baling barang je kt aku..macam2 bnde da hinggap kt badan aku sbb kene baling ngan dye..
hahaha...tp sronok dowh kaco ko ifah..n ag sronok bile ko mengamok ko baling sume bnde yg ade berhampiran ngan ko kt aku..hahaha




kiri : wan fatihah    kanan : malyanah

wan fatihah dye hutang ngan aku..hahah..ko kate nk blanje aku burger king en???
hahahha..one day akan ku tuntut gak wan..thanx sbb jd sahabat aku wan..
mal plak??mal ni rapat ngan aku sbb kite same kelas..yg ni garang gak..sekali lau da mengamok takot gak aku..yg paling aku xley lupe dye g baling stapler kt badan aku..sakit siot..sumpah sakit..hahahaa
yg ni garang dye still xley lwn ifah,,ifah ag garang..hahahah..thanx mal jd kwn aku




kiri : syafiqah@balau  kanan : zarith@artis

balau ni pkr merah..aku umah merah kn..so ni kire ketua aku gak la..
zarith pon umah merah gak..ni kire ikon umah merah n ikon batch 0610..mklom la..artis la katekn..suare sedap gile..siti nur haliza pon klh..hahah
balau ngan zarith ni aku rapat sbb rumah merah la..go ruby,go ruby..hahahha..xyah nk ruby sngat la..semngat plak aku..btw congrate kt balau ngan nuek sbb taon lpas merah juara..aku bangga ngan korg..



yg hensem ni name dye hairul nazri@nuek...terbaik wokk dye ni..
pandai,ensem.baik aty.romantik sume ade..kire dye ni full package la..hahaha
untung awek dye..sape awek ko nuek??
aisyah md taha ek???
hahaha....thanx nuek jd member aku..kite da la dr form 1 smpy form 4 same dorm..
pas uh form 5 xsame da..ko jd exco  n ketua rumah merah..
bangga aku ade ketua@mmber mcm ko..hahahaha



ni member2 aku dr kelab spbt..hahaha..kelab paling aktif kot..
hahahah..kelab len xbuat jamuan..kelab kite je buat jamuan..hahhaa
dr kiri : nuek,shah,fareez@gek,izzat@lex,wafi@lowt,anas@yin,husaini@jong
korg mmg terbaik wokk...best berkawan ngan korg...
tp yg xbestnye aku xpt nk join jamuan ni..tyme ni aku demam panas...korg baik dowh..
engat gak kt aku..korg bg gak mknan n air kt aku..thanx wei..



yg dua org ag ni mmber aku yg rapat xrapat sangat la...tp still mmber..
kiri : auni  kanan : huda
aku suke cari gadoh ngan dak kiri sekali uh..sronok dowh kaco dye..
ade ke dye cakap aku gemok..padahal dye ag gemok..hahaha..aku ejek dye gemok..
n sampai skung dye ejek aku gemok gak..auni gemok..hahaha..
huda plak aku da kenal dr form 1 ag..dye ni ank ustazah..hahaha
dye ni kadang2 garang gak...tp dye jarang marah aku sbb aku jarang kaco dye..hahaha
huda2...thanx ek..hahahah



ini pulak fauzah amirah@pooja@metoo
ini budak slalu kene sakat ngan aku kt kelas..hahah
dye ni baik+nakal+xbetol+kebudak budakkan..hahaha
asal prep mlm je msti mknan budak ni kene pau ngan aku..hahahah thanx pooja support mknan ntok aku...heheh



dpn uh zatie@court yg pgg iphone ke ipod ntah uh name dye akmal nazri@maller
blkng plak alia izs n sblh dye ziana ahmad kot...
ni sume kwn2 aku gak..
court same set bi ngan aku..maller pulak aku xrapat sngat kt skul..yg aku tau dye ni orange junior..hahaha
tp aku ngan maller kt fb da jd badar ntok sixten..hahahha...maller ni aku suke kco kt fb..aku pnggil dye bulat..hahahaha..jgn marah maller..alia ngan ziana pon kwan aku gak..hahaha




ni najwa nabila@najong...
ni awek mmber aku..
dye ni awek ijok..
dulu tyme kt skul aku rapat gak ngan dye...sbb ijok mber baik aku..lau dorg date kdg2 aku yg kene jage line..adoyai...hahahha...bile la nk jumpe ko ag r najong..da la ko kt sarawak..hahha



yg kt hujung tepi2 gamba ni name dye amir hakimi..ni pakwe syera..
nk gak amik gamba dye ni..hjung2 pon jd la..hahahha
yg kacak bersampin kain pelekat ni plak fkhruddin samuji...
haa..ni mmber aku yg teman aku g date ari uh..ko teman aku,n ko mintak aku belanje ko plak..
mmg best la kn fakh,ko tgk wyang byar 2rngit je..
wyang kt dewan skolah boley la 2rngit..kt gsc/tgv mmg xdpt la..
hahha...mmg best la kwn ngan ko..
amir plak kb aku..hahaha..ketua batch..
kejam gak aku...kb tp aku amik pic dye yg kcik2 je..hahahah



ni sume kawan2 aku..kteorg sambot raye haji kt skul...gila best..hahaha..sume kacak2+ensem2





ni sume dak2 batch 0610..muke sume ngah kegirangan je..mane la xepy..baru lpas abis bengkel add math ke fizik ek??lupe la...sayang 0610




ini la ketua batch 0610..
amir hakimi bin ramlan..
kb terbaik..
buat baik same2 anak buah..buat jahat pon same2 anak buah..hahahahaa




ini lah 0610@sixten@sixten planet

aku sayang batch ni..segale suke duke kite dikongsi bersame...
semoge ikatan persahabatan kite kekal sehingga ke akhir hayat..
aminnn ya rabbal alaminn...





sampai sini saja cerite aku...
sekian terima kasih..aku harap korg xmarah dgn hasil tulisan tgn aku ni..

p/s : jgn mara ye..aku amik pic korg sume kt fb..hahaha

ASSALAMUALAIKUM

Wednesday, March 30, 2011

sambungan post sebelum ini

cerita ari uh xabis ag...
yaayyy!!!
sambungannye aku tgh nk tulis la ni..hahaha
post yg lepas,aku da cter pasal aku jumpe mrs A..

snanye ade tujuan penting aku jumpe mrs A..
snanye kteorg nk celebrate burfday aku..
burfday aku 3april..
tp kteorg da sambot awal...hahahaha
nape sambot awal???
sbb 3april mrs A xcuti la...=( sdeyhnye...

sronoknye sambot burffday lg awal drpd tarikh..
xpenah2 aku sambot awal2..
tp mrs A nk sambot awal..so layan je la...
hahhaa.....
    
  ini la lokasi kami menyambut burfday aku yg awal seminggu


gamba kek mane???
kek??
maaf kami xmkn kek...kami diet...hahahah



          ini pulak lokasi tgk wayang





pas tgk wyang men bowling plak..hahhaha
saje2 je men..nk epy2 je pon...
hahaha...dapat gak kteorg gelak2 tyme nga men..
skurang kurang dpt elangkn tnsion...hahha



pas uh ape ag yg kami buat???
buat ape ek???
kteorg sembang2 sudah..


jap2..
teringat satu bende..
tyme aku tgh cari surau nk solat..
bley pulak aku tersempak ngan kawan satu skul aku...
hahahaha...
sape kawan aku uh????
hahaahhaha....
pandai2 la korg pikir..
wahai kawan aku yg tersempak dgn aku tu,lau ko bace ini post,msti ko gelak2 an...
tp ko nmpk aku jln sorg je time tu an..hahaha
so ko xtau pon aku kuar ngan sape...hehehhee

tyme tgh lepak2 kt secret recipe uh...
pkir punye pkir nk mkn ape,pas uh aku mkn la ape yg aku nk mkn...hahaha
pas da abis mkn,borak2 la lg...
borak punye borak,ttbe mrs A terpikir satu idea...

dia : jom tukar hp jom..
aku : awak xkesah ke???hp saye yg ni burok...
dia : ala xkesah pon..style ape hp ni...
aku : kite tukar hp SE je la...
dia : xpe2..tukar je..awak amik hp motorola saye,saye amik hp nokia awak..
aku :sukati awk la..tukar je la....

adoy..nk masok an gamba hp uh..
bt da terlupa model ape hp nokia saye n hp motorola awk....hahahha

sambot burfday msti ade hadiah an???
mrs A mane hadiah saye????
burfday awak saye da bg adiah an...hahahaha
xmalu tol MUHAMMAD AFIF ni...mintak adiah kt pompan...
hahahhahaha...
eh,sukati aku la mintak adiah kt sape pon..hahhaha
snanye an,taon ni la adiah yg paling best pnah saye dpt slame saye sambot burfday...
mrs A,awak dah bg adiah paling bermakna dalam idop saye....suke sangat adiah uh..
taon dpn saye nk mintak ag ek?...
boley???boley????
harap2 BOLEH la yee...hehehe
yayyyy!!!!!
dapat adiah best drpd MRS A..
TERIMA KASIH AWAK




dah la...sampy sini je la citer aku ek..
lau korg xsuke bace lantak korg la...
tp aku suke bace dan menaip kt blog aku...
dan terima kasih la sbb korg da bace...hehehehhe
bye2...assalamualaikum

Tuesday, March 29, 2011

kisah hari semalam

yayyyyy!!!!
dapat kuar g date ag..hahaha
aku xsuke pergi date weekend..
sbb rmai org..hahahaha

tarikh : semalam
lokasi : kt tempat tu la
waktu : mcm semalam la

hahahhahaha.....nk masok an ke xnk ek pic smlm...
mrs A,awak bg x saye masok an pic smlm??
hahahha....msti dye mara pnye..dye xbg la...
alasan,masih belum bersedia..hahhaaha
smlm aktiviti pling best ialah makan..
hahahaha
noodle station,secret recipe...
waaa...sdapnye..
sdap la sangat...
mkn kt noodle station uh aku ase cam mkn maggi ruski je..
maggi ruski ag murah dan sedap..hahahah
SR plak??
bese je..aku suke kt air yg aku minum smlm..
air ape ek??lupe plak..air epal campur ape ntah..
sdap la..terbaik wok..
hahaha

smlm tgk cter ape ek?
sucker punch..
cmni kot eja dye..hahaha
bosan gak aku ase cter uh..
jln cter da mnarik..tp nmpk sangt2 kartun,dye pnye cgi..
cgi ek???
lau xsilap aku la..
tyme dye gadoh2 uh nmpk sangt dowh kartun...
merong mahawangsa ag terbaik..hahahaah

yayyyy!!!sronok smlm..
kenangan2 uh akan ku simpan di dalam kamus hidupku...
hahahah...ayat ape ntah ni..

weii..pening dowh...
aku pening la lau org tnye aku nk amik kos ape..
sbb aku pon tgh pening nk amik kos ape..
sbb aku PENING..
CIVIL ENGIN OR BISNES STUDY????
sape2 tolong bgtau aku mane ag bgos...
dan mane ag terbaik??
dan mane yg bnyk peluang pekerjaan????
dan mane yg bes???
dan mane yg mane2 la......


mrs A,cpt2 la anda berhenti kerje,,,kesian kt awk..
penat an...lpas dapat gaji berenti je tros..
biakkk p la ngan manager awak uh..
xyah pkir sal dye..
hahahaha...
kejam gile..

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!
bosan..xtau nk tulis ape da..
tido la..
bye2...

woi MUHAMMAD AFIF..
pas asar xbaik tido la...
t bley gila..
btol ke??
yela..xjd la nk tido...
sambong men counter strike la camni..

p/s : thanx to mrs A...<3 u



post kali ni antare aku ngan dye je...
sape xsuke diam2 da la..jgn nk bising..
lantak la lau korg nk kate aku ape la..itu la..ini la..
ni blog aku..
aku punye suke la..
CERITEKU BUKAN CERITEMU

Friday, March 25, 2011

korg pikir la sndri tajuk ape yg sesuai nk letak kt citer aku ni

aku xtau nk citer ape mlm ni..
sbb xngntok,so aku nga bosan..
bile bosan rase nk update blog..
bile nk update blog,haaa..ni la hasilnye....
update blog mlm2...

nk citer pasal ape dulu ek???
okok..aku nk citer pasal sorg akak ni..
aku xkenal pon akk ni..
akk ni pon xkenal aku..
tp cmne aku ley knal ngan akk uh??
eh silap..bukan aku kenal akk uh..
akk uh kenal aku..hahaahahaha
tp cmne kteorg bley berkenalan???
hmm..sbb nye ade org la yg kenal kn..
ape la...hahahahahha
ok..thanx kt akk uh sbb bgtau aku tntng civil engin..
bnyk bnde aku da tau pasal civil engin dr akk ni..
so thanx la ye kak..hahahaha
len kali kite sembang ag...lau ade mase la..hahaha

dah2..xnk citer passal akk ni lame2..
t dye bangge bangga plak..ahhahahaaha
da yee kak..jgn nk bangga sngat...hahahaha
^-^

ok..citer pasal len plak...
aku nga pening..
engineering or bisnes study???
waa...pening2....
mak nk ank dye yg sorg ni jd engineer..
tp ayah nk ank dye yg sorg ni jd bisnes man...
waaa...pening2..
tp masalahnye skung aku nk jd ape???
arggghhhhh!!!!!
senang citer aku jadi pelakon je la...
t aku bley jd semue...hahaha
ala yg mcm citer p.ramlee uh...
citer ape ek...
ibu mertuaku kot...
hahahahaa

"makcik nk saye jd ape?majistret,lawyer,doctor?semue saye boley jd..."

hahahah...so bile da jd pelakon,ade pluang la aku nk jd semue..hahahha
xyah pning2...

sengal nye MUHAMMAD AFIF...
ko gile ke nk jd pelakon????
hahahhaa...
xde la...gurau gurauan je...
hahahahaha...xdenye aku nk jd pelakon...
aku ni da la pemalu...xsuke jd org famous amous ni...hahaha
famous amous?cam name biskut je...hahahhaa
eh jap!!!
btol ke aku eja famous amous uh??
ahh,,pedulikan saje la...hehehehe

dah2..citer len plak..
citer ape ek??
ok stop tulis..bola da nk start..
belanda nk main da uh..
belanda lwn ape ek???
ntah lupe..
acc belanda not my team...
england la team aku..terbaik wokk...
hahahahhaa..
england lwn sok mlm...aku nk tgk..
xnk terlepas...hahahhahaha
ehh jap2...malaysia team fevret aku gak...
maklom la..ank kelahiran MALAYSIA..
tanah tumpahnye darahku...hehheehe
aku bangge ngan safee sali,safiq rahim,apek,muslim ahmad n etc la...
susah la nk sebut sume...hahahhahaha
aku teringin nk men ntok team malaysia...
bt rase cm xlayak je..
opppss!!
bukan cm xlayak..bt,mmg xlayak...hahhaha
sedar2 la MUHAMMAD AFIF woi....
ligamen ko uh da koyak...
bawak2 la berehat..
hahahahaha....

bye2...penat da...nk tgk bola la..
satu ag pesanan...
khas ntok akk yg aku maksodkn kt ats uh..

p/s: jgn belasah awek saye....hahahhahhaha


A <3 A

Thursday, March 24, 2011

TERIMA KASIH SANGAT SANGAT

trima kasih kt warga pendidik sbpir..
trima ksih gak kt kawan2 aku..
result spm da kuar..trima kasih semue..
aku xnk citer pasal result spm...
tp aku nk citer pasal kejadian selepas amik result spm

oppss..lupe..
thanx kt hazim deni n family sbb antar aku g ktm bank negara..
lau ko xde syes aku xdpt nk jumpa insan tercinta dalam aty aku..hahahaha

nk ucap terima kasih kt sape ag r???
haaa....baru engat..
trima kasih kt fakhruddin samuji sbb temankn aku dr pg smpai tgh mlm...
thanx fakh sbb ko tmankn aku jumpe awek aku..hahaha..sian ko
btw tahniah kt kawan aku yg sorg ni..thniah fakh sbb ko da lulus test keta ngan jpj..
pas ni nk dating ngan awek xyah ngade2 nk sruh aku jd driver ko..huhuhu
lau ko byar gaji aku xpe gak..hahahah

jom citer kejadian lepas amik result...

lokasi :area2 kuala lumpur..tp kt celah2 utara kuala lumpur..lbey kurang mcm tu la
masa :dari matahari agk2 nk tenggelam smpai bulan menjelma
kejadian :haaa..itu yg kite xtau... (saba la,aku nk citer la ni)

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
scroll lagi bawah
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
scroll la lg..sikit lagi uh
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tahniah..da abis sroll...da jumpe da....


aku nk citer ape ek??
ntah la..lupe da..hahaha

snanye,nk ckap trima kasih sangat2 kt awek aku..
sape awek aku??
haa..itu yg kite xtau...hahahhahaha

thanx to _________________
rase cam nk tulis plak name dye..t lau dye bace mesti dye bangga..
yke bangga??
bangga ke malu???
dye ckap dye malu nk kecoh2..so aku terpaksa rahsia kn la name dye..
sory pembace semue..

terima kasih awak sbb sudi temankn saye jln2..
snanye xjln pon..dudok lg banyak drpd jalan..
kenangan pada 23mac2011 akan ku engat sehingga ke akhir ayat ku..

bile da mlm uh,sampai umah kol brpe ek??
tgh malam,,perot lapar...
nk g kedai duet xde..
kawan aku yg baik hati yg bernama fakhruddin uh da rembat da sume duet aku..
siot ko fakh an..duet sndri xnk pkai...
ni dialog aku ngan fakh..

aku:tambang bas t sape nk bayar?
fakh:ala..pkai duet ko dulu r..
aku:asal duet aku plak??bayr sndri r..
fakh:ala tolong la..pkai la duet ko dulu..
aku:asal plak?wallet berkepuk ngan duet..duet aku gak ko nk rembat..
fakh:tolong la..bayar kn dulu tambang aku..aku malas nk pecahkn duet $$$$$ aku...
aku:tau la tokey..ade bisnes sndri..duet sume besar2...yela2..duet aku je la yg kecik..nsib bek ko mmber aku..lau x,xdenye aku nk belanje..
fakh:thanx la wei..len kali aku belanja ko plak...

fakhruddin samuji...aku tuntut janji ko..t one day aku nk ko belanje aku balik...
hahahahaha...lau ade rezeki kite berjumpa ag...

dah2..close citer pasal aku ngan fakh..

nk citer pasal aku ngan awek aku plak...

bile da mlm je..start pkol 12..
kteorg start bergayot..
sampai ke pg tu wei...
hahaha..dahsyat...da la kol free...
trima kasih kt _____
kt sape?
maxis?digi?celcom?tune talk?tm?....ape ag ek??lupe da...

senanye trima kasih yg sebenar benar dan benar nye ialah...
untuk...
untuk...
untuk...
untuk sape ag..awek aku la...
thanx sbb mlm uh sudi luang mase ngan saye...
mesti penat kn nk layan karenah saye...
btw thanx syg...
saye sayang awak sangat2...
nnt ade rezeki lg kite jumpa ag k..

waaaa,,,panjang nye aku tulis...sory la lau korg penat nk bace



special thanx to my beloved

MAAI FOREVER~

Tuesday, March 22, 2011

akan ku tunggu

akan ku tunggu...
tunggu ape??
haaa...itu yg kite xtau kn..
ape yg ditunggu???
sekali lg..haaa,itu yg kite xtau...
akan ku tunggu ari esok..esok ade ape??
ape yg spesel??
esok result spm kuar la...
hasil usaha ku selama 5tahun di sekolah berasrama penuh integrasi rawang akan diketahui pd esok hari...waaaa..cuak gilaa laa....
sape yg xcuak tngu result spm kuar???
aku ase sume cuak..tipu la lau ad org ckp dye xcuak...
asl bukak fb je sume asik citer psal result spm...
sume asik tulis kt status dorg esok spm kuar...
hahaahah...
hari ni aku mmpu bergelak..
tp esok ari???
adkah aku mampu bergelak lg??
adkah aku mmpu bergembira lg??
jwpn nye..kite tngu esok..
esok la penentu..
dan esok la starting point bidang kerjaya apa yg harus pilih...
esok la segalanye..
akan ku tungggu ari esok..
23mac2011..rabu..12.30 di sbpi rawang..
kite tunggu

Monday, March 14, 2011

sedikit tazkirah

Suatu hari, Imam Al-Ghazali berkumpul dengan murid-muridnya lalu beliau bertanya (Teka Teki ) :

Imam Ghazali = " Apakah yang paling dekat dengan diri kita di dunia ini?

Murid 1 = " Orang tua "

Murid 2 = " Guru "

Murid 3 = " Teman "

Murid 4 = " Kaum kerabat "

Imam Ghazali = " Semua jawapan itu benar. Tetapi yang paling dekat dengan kita ialah MATI. Sebab itu janji Allah bahawa setiap yang bernyawa pasti akan mati ( Surah Ali-Imran :185).

Imam Ghazali = " Apa yang paling jauh dari kita di dunia ini ?"

Murid 1 = "Negeri Cina"

Murid 2 = " Bulan "

Murid 3 = " Matahari "

Murid 4 = " Bintang-bintang "

Iman Ghazali = " Semua jawaban itu benar. Tetapi yang paling benar adalah MASA LALU.

Bagaimanapun kita, apapun kenderaan kita, tetap kita tidak akan dapat kembali ke masa yang lalu. Oleh sebab itu kita harus menjaga hari ini, hari esok dan hari-hari yang akan datang dengan perbuatan yang sesuai dengan ajaran Agama".

Iman Ghazali = " Apa yang paling besar didunia ini ?"

Murid 1 = " Gunung "

Murid 2 = " Matahari "

Murid 3 = " Bumi "

Imam Ghazali = " Semua jawaban itu benar, tapi yang besar sekali adalah HAWA NAFSU (Surah Al A'raf: 179).

Maka kita harus hati-hati dengan nafsu kita, jangan sampai nafsu kita membawa ke neraka."

IMAM GHAZALI" Apa yang paling berat didunia? "

Murid 1 = " Baja "

Murid 2 = " Besi "

Murid 3 = " Gajah "

Imam Ghazali = " Semua itu benar, tapi yang paling berat adalah MEMEGANG AMANAH (Surah Al-Azab : 72 ). Tumbuh-tumbuhan, binatang, gunung, dan malaikat semua tidak mampu ketika Allah SWT meminta mereka menjadi khalifah pemimpin) di dunia ini. Tetapi manusia dengan sombongnya berebut-rebut menyanggupi permintaan Allah SWT sehingga banyak manusia masuk ke neraka kerana gagal memegang amanah."

Imam Ghazali = " Apa yang paling ringan di dunia ini ?"

Murid 1 = " Kapas"

Murid 2 = " Angin "

Murid 3 = " Debu "

Murid 4 = " Daun-daun"

Imam Ghazali = " Semua jawaban kamu itu benar, tapi yang paling ringan sekali didunia ini adalah MENINGGALKAN SOLAT. Gara-gara pekerjaan kita atau urusan dunia, kita tinggalkan solat "

Imam Ghazali = " Apa yang paling tajam sekali di dunia ini? "

Murid- Murid dengan serentak menjawab = " Pedang "

Imam Ghazali = " Itu benar, tapi yang paling tajam sekali didunia ini adalah LIDAH MANUSIA. Kerana melalui lidah, manusia dengan mudahnya menyakiti hati dan melukai perasaan saudaranya sendiri "

"sampaikanlah walau satu ayat"..


credit to amira nurain..
aku copy dr wall sixten..thanx

Tuesday, March 8, 2011

Buckcherry-Sorry Lyrics


im sorry..
<3>


double A

Thursday, March 3, 2011

kerinduan yg berpanjangan

ari berlalu dengang seribu satu kenangan tercipta..
siapa yg cipta???
aku ngan dye yg cipta..
sape dye???
dye uh merangkumi kawan2,sahabat handai,keluarga tercinta,dan yg paling best awek tercinta..
awek tercinta???
sejak bile aku ade awek???
sejak semalam ke???
soalan ditinggalkan tanpa jwpn.....
hahahaha..padan muke ko..pkir la sndri..
yela2 aku bg jwpn..
aku xde awek pown..
tp cinta aty ade la..hahahaha
oopppsss!!!!
ni bukan blog jiwang la..so awek2 tolak tepi..
ceq bukn jiwang ek...
ceq xlyan jiwang2 ni....

back to da tjuk..
nape aku ckap kerinduan yg berpanjangan???
sbb im really miss my freind n cekgu kt ribs..
btol la org ckap..
bile da abes skul msti ase nk skul balik..
bt tyme skul ase xsbar je nk abes skul..
sbb ape xsbar???
sbb nk ase jd remaje..
mklom la..
da 18 tahon kn??
eh da 18 ke???
aku blom ag la...aku baru 17 tahun 11 bulan 0 hari..
so mknenye aku blom 18 la ni????
alaa..nk jugak 18 tahon..
klu ikot matematik tyme aku blajar skul rndh,kalu da lbey sparoh kite kene bundarkan...
so aftr di bundarkan aku da 18 la..hahahha
yaayyyyy!!!
aku da 18..da bley g wyang tgk cter 18sx,18sg,18pl n etc..
hahahah...ape la aku mrepek ni..ni da lari tjuk ni...
okok..kembali ke tajuk asal...
kerinduan????
hahahaha...
da abes la..nk tulis ape ag...ckup la uh aku ckap aku rndunkt kwan2 n cikgu..
so kerinduan ni akan tetap berpanjangan..
insyaallah satu ari nnt kite sume akan berjumpe dan bersatu kembali..
bile nye nk jumpe n bersatu???
adkh 10 mac,14 mac or 23 mac?
soklan aku xboley jwab..
hanye KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA je yg boley jwb..
sal ttbe msok kpm ni???
sbb kteorg sume tnggu rsult spm kuar la..
so nnt kn trkhnye...bile tbe masenye,kite pastikan akan berjumpe juge wahai kawan2 dan guru tercinta...

MonoloQue - Tiada Kata Secantik Bahasa [Official Video Clip].mp4